Onze detectiemethoden in Roermond

Lekkages zijn vaak met het blote oog niet of nauwelijks waar te nemen, omdat ze te klein zijn of verstopt zitten onder de vloer of in een muur van uw woning. Briljant Lekdetectie maakt gebruik van verschillende, geavanceerde detectiemethoden voor het schadevrij opsporen van de oorsprong en de aard van ieder lek. Dankzij deze methoden is het niet nodig om te hakken en breken en zijn daarom ook herstelwerkzaamheden onnodig. Iedere lekkage is uniek en vereist een andere aanpak. Vaak wordt een combinatie gemaakt van bepaalde detectiemethoden, onze experts beslissen dan welke detectiemethoden er in uw situatie zullen worden ingezet. Heeft u te maken met lekkage? Wij komen 24/7 voor u in actie!

Een aantal detectiemethoden uitgelicht

Ultrasone detectie
Ultrasone lekdetectie werkt met behulp van ultrasone geluidsgolven die vanuit de woning naar buiten worden uitgezonden. Een sterker geluid op een bepaalde plaats is aanduiding voor lekkage bij bijvoorbeeld kozijnen of rubbers.

Akoestisch onderzoek
Lekkages maken een ruisend geluid. Door te luisteren met een stethoscoop of microfoon weet men of er wel of niet sprake is van een lek. Akoestisch onderzoek wordt voornamelijk gebruikt voor het opsporen van waterleiding- en CV lekkages.

Thermografie
Thermografie of infrarood maakt warmtebeelden met behulp van een infraroodcamera. Hierdoor wordt warm of koud water buiten een leiding zichtbaar zonder te hoeven hakken of breken.

Drukmeting
Door steeds een bepaald deel van een leiding onder druk te zetten wordt bepaald of en waar er sprake is van lekkage. Op dat punt treedt immers drukverlies op. Door steeds kleine delen van de leiding te onderzoeken wordt naar het lek toegewerkt.