Wat doet lekdetectie precies

Het opsporen van lekkages in huis wordt vereenvoudigd door lekdetectie, een geavanceerde technologie die problemen aan het licht brengt zonder grootschalige ingrepen. Het opsporen en vinden van lekkages in gebouwen, zowel particuliere als zakelijke, is van vitaal belang om verdere problemen te vermijden. Het opsporen van water- of vochtlekkages met behulp van geavanceerde technologieën en methodes bij lekdetectie gebeurt zonder onnodige beschadiging van de gebouwstructuur.

Hoe werkt de praktijk van lekdetectie?

Een veelgebruikte methode is het gebruik van thermografie. Dit betekent dat warmtebeeldcamera's worden gebruikt om verschillen in temperaturen op oppervlakken op te sporen. Bij lekkages kan water verschillend reageren op hitte dan het omringende materiaal, waardoor de precieze locatie van de lekkage kan worden bepaald.

Het geluid vormt een essentiële rol in het detecteren van lekkages in waterleidingen. Geluidsgolven die voortkomen uit waterstroming worden opgevangen door fijngevoelige microfoons. Door afwijkende geluidspatronen te beluisteren, is het zelfs mogelijk om de kleinste lekkages te detecteren.

Op plekken die moeilijk bereikbaar zijn, zoals leidingen of holle ruimtes, wordt endoscopie toegepast. Door middel van een flexibele buis met een camera aan het uiteinde worden live beelden gemaakt van het interieur. Dit maakt het voor specialisten mogelijk om verborgen lekkages visueel te identificeren.

Het meten van vochtigheid in materialen is van belang voor het opsporen van lekkages. Als het vochtgehalte hoog is, kan dit wijzen op een lekkage, zelfs zonder zichtbare tekenen. Dit helpt bij het voorkomen van toekomstige schade.

Waarom is het handig om lekkages op te sporen?

Wanneer u lekkages in een vroeg stadium detecteert, kunt u voorkomen dat water zich ophoopt en structurele schade veroorzaakt aan muren, plafonds en zelfs funderingen. Als er vroegtijdig wordt opgespoord, worden de kosten van reparaties geminimaliseerd. Wanneer sloopwerkzaamheden worden vermeden, worden precieze interventies op de locatie van de lekkage uitgevoerd.

Lekkages kunnen leiden tot schimmel- en schimmelvorming, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Een gezonde leefomgeving behoudt u door lekkages snel te ontdekken en aan te pakken. Met verschillende technologieën wordt lekkage detectie uitgevoerd, wat een waardevolle dienst is die lekkages lokaliseert zonder overbodige schade aan uw huis te veroorzaken.

Snel een medewerker spreken?

Bel 085 106 1461

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Voorkomen is beter dan genezen lekkages
> Waterlekkage in huis zelf opsporen hoe doet u dat
> De typische lekkages die zich voordoen in woningen